Terug naar startpaginaGeschiedenis & Visie 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marc en Tom hebben elkaar in 2002 ontmoet op een manège in Zutendaal, Tom had er zijn paard Porto gestald en volgde les bij Marc.

Het volgende jaar werkten zij praktisch wekelijks samen met Porto en hadden regelmatig gesprekken over het opleren en beh(e)er(s)en van paarden. Door deze gesprekken ontdekten ze dat ze dezelfde visie deelden in verband met de omgang met paarden.

Later hebben Tom en Marc hun paarden op een weide op de Homberg gezet. Vanaf toen is het idee gegroeid om samen een club te starten waar hun ideeën centraal stonden.

 

Respect staat centraal.

Het is belangrijk respect te hebben voor het paard waar je mee werkt maar je moet er ook voor zorgen dat het paard jou respecteert.

 

Onze trainingen en lessen vormen zowel paard als ruiter, zodat de combinatie een eenheid wordt. Op deze manier wordt de verstandhouding tussen mens en paard in balans gebracht.

 

Wij leren paard en ruiter gaandeweg handelingen, gedragspatronen die belangrijk zijn bij longeren, bestijgen, rijden, tijdens boswandelingen en in het verkeer maar ook in de dagelijkse omgang, zowel bij het leiden aan het halster als bij het poetsen, opzadelen, voeren en gedrag in de stal.

 

Rust is bij ons een sleutelwoord. Door rustig te blijven in alle omstandigheden, win je het meeste vertrouwen bij je paard en pony. Met duidelijkheid tijdens trainingen en je paard met gevoel en stem te belonen, bereik je het meeste in het leerproces en gaat hij/zij graag voor je willen werken.

 

 

 

 

 

 

Homberg.be © 2008